Paard in Lymfeland organiseert inspirerende lezingen en cursussen die gericht zijn op de verbetering van de gezondheid en het welzijn van jouw paard, waarbij het lymfesysteem een essentiële rol speelt.

Lezing lymfesysteem van het paard en demo lymfepoetsen

Het lymfesysteem speelt een belangrijke rol in de algehele gezondheid van je paard. Heeft jouw paard bijvoorbeeld last van mok, stalbenen, peesproblemen, einschuss, gallen, verwondingen of huidproblemen aan de benen? Dan is er een grote kans dat er een probleem zit in de lymfebanen. Afvalstoffen kunnen onmogelijk meer optimaal afgevoerd worden. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de hele weerstand stijgt, genezing en vernieuwing verbetert en het belangrijkste van alles is dat alle schadelijke afvalstoffen in het lichaam veilig worden afgevoerd. Maar hoe werkt dit lymfesysteem eigenlijk?

WAT GAAN WE DOEN?
Tijdens de lezing zal er uitleg worden gegeven en in worden gegaan op de volgende vragen: Hoe werkt dit systeem eigenlijk en wat voor een invloed hebben onze handelingen op het lymfesysteem? Wat kunnen we doen om de werking te verbeteren en te stimuleren? Na het theorie gedeelte zal ik met behulp van één van onze eigen paarden laten zien hoe je in de dagelijkse verzorging het lymfesysteem kunt ondersteunen door middel van Lymfe-poetsen. Gezond en ontspannen voor je paard!

CLAIRE SCHROIJEN
Als oprichtster van Paard in Lymfeland ondersteun ik paarden met behulp van MLD Therapie, compressietherapie, huidverzorging en bewegingstherapie. Mijn passie ligt in het bewustmaken van paardenliefhebbers omtrent het ingenieuze lymfesysteem van het paard. Daarnaast inspireer ik graag mensen met de spelregels van het leven, om mensen liefdevol te kietelen en van het leven één groot feest te maken.

DATUM: Zaterdag 19 Juni 2021

PROGRAMMA: 11u – 14u
LOCATIE: Buitenplaats Wilp (Gelderland)
INVESTERING Je investering voor deze middag is € 50, – inclusief btw en voor je naar huis gaat ontvang je DE lymfe massageborstel zodat je thuis direct aan de slag kunt met de kennis die je hebt opgedaan.

 • Doelgroep: paardenliefhebbers, paardentrainers, paardeneigenaren, paardentherapeuten
 • Aanvang: 10.30
 • Programma: 11.00 – 14.00
 • Locatie: Buitenplaats de Wilp
 • Kosten: € 50,- (incl. BTW) daarbij ook inbegrepen DE lymfepoetsborstel
 • Beperkt aantal plaatsen, VOL = VOL
 • Aanmelden: via email  info@buitenplaatswilp.nl
Dagcursus: Het ingenieuze lymfesysteem van het paard

Deze dag verzorgd door Claire Schroijen is bedoeld voor iedere paardenliefhebber die meer eigen verantwoordelijkheid wilt en durft te gaan nemen in de gezondheid van zijn of haar paard. In de algehele gezondheid van je paard speelt het ingenieuze lymfesysteem een hele belangrijke rol. Hierin ligt het hart van deze dag. Daarbij heb JIJ werkelijk echt alles voor je paard over, je bent zelfs bereid om een nieuwe mindset te maken! Eentje vol van vertrouwen, waarin jij steeds meer en meer je eigen gevoel durft te volgen. En dit is precies waar jouw paard behoefte aan heeft en heel gelukkig van wordt! De tijd van twijfelen is nu echt voorbij.
Iets voor jou: Deze dag is er voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid van het paard. En zeker ook interessant voor paardenliefhebbers die geïnteresseerd zijn in de werking van het lymfesysteem maar nog twijfelen of ze MLD (manuele lymfedrainage) therapeut willen worden. Ben jij gewoon nieuwsgierig, zonder dat je direct een paarden lymfe therapeut wil worden maar wil jij wel je eigen paard kunnen ondersteunen? Wees dan welkom, dan ben je hier precies aan het goede adres.

Soanierana Ivongo Wat gaan we doen: leert deze dag hoe dit lymfesysteem werkt, waar je op moet letten en welke randvoorwaarden belangrijk zijn. En natuurlijk ontvang je tools hoe jij er voor kunt zorgen dat dit intelligente systeem zo optimaal mogelijk zijn werk kan (blijven) doen. Een leuke, leerzame & inspirerende dag voor iedere paardenliefhebber en dit alles in simpele jip en janneke taal!

order gabapentin online reddit Datum: Zondag 20 Juni 2021

buy modafinil com Georganiseerd door: Femke Dolle (www.femkedolle.nl)

rencontre loisirs Programma: 10.00– 16.00

Locatie: MFC de Beijer, Tjaerdaei 42b Rinsumageest (Friesland)

Kosten: € 125,- (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief thee, koffie & water en een hand-out. Neem je wel je eigen lunch mee?

Maximaal aantal deelnemers: 10 vol = vol

Extra: Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat van deelname te Rinsumageest

Aanmelden via email info@femkedolle.nl met vermelding dagcursus lymfesysteem

Workshop compressief zwachtelen

Nu voor paarden de unieke pleisterzwachtel voor in uw praktijk, om mee compressief te zwachtelen.

Hoe vaak komt u in de praktijk tegen dat oedeem een probleem is bij het paard, best vaak toch? De unieke pleisterzwachtel is al jaren een begrip in de humane wereld, nu ook effectief bewezen bij het paard.
Bent u nieuwsgierig geworden, meld u dan nu aan voor een workshop compressief zwachtelen in samenwerking met Jolanda Gustin van Jezebel’s wondzorg.

 • Doelgroep: professionals in de paarden geneeskunde (arts of therapeut).
 • Datum: nader te bepalen
 • Aanvang: 12.30
 • Programma: 13.00 – 16.00
 • Locatie: Landgoed ’t Zand, Heide 3B, 6093 PA Heythuysen (L)
 • Kosten: € 99,- (incl. BTW) daarbij ook inbegrepen diverse materialen, reader en drankjes.
 • Aanmelden: via email info@paard-in-lymfeland.nl met vermelding compressief zwachtelen.