Ervaar de kracht van natuurlijk voeden!

Het verteringsysteem van paarden is hoofdzakelijk ingericht op het verteren van vezels (cellulose). Het is dan ook van essentieel belang dat je paard voornamelijk lang gras en of hooi tot zijn of haar beschikking heeft.

Het meest ideale plaatje is dan ook een leefomgeving voor je paard met een zeer gevarieerd aanbod. Naast een gevarieerde weide vol met diversiteit aan kruiden mag men ook denken aan het aanbieden van bladeren, takken, wortels en knollen die voor paarden zijn bestemd. Hierdoor wordt er ingespeeld op de natuurlijke behoefte van je paard om tot de meest gezonde voedingstoffen te komen.

Vanuit het lymfesysteem bekeken wordt een groot deel van het lymfevocht bij paarden gevormd in de dunne darm. Het diepe lymfesysteem in het spijsverteringsysteem van het paard is ontzettend belangrijk. In het eerste deel van de karteldarm bevinden zich bij het paard ongeveer 4000 tot 8000 lymfeklieren. Door de opname van voeding wordt de vaatwandpomp van de grote lymfevaten gestimuleerd tot overwerk, waardoor het hele systeem op gang wordt gebracht.

Dat is ook de reden waarom het zo belangrijk is dat paarden veel porties ruwvoer over de hele dag verspreid aangeboden krijgen, en dat ze dit bij voorkeur bij lichte beweging kunnen eten. Beweging zorgt namelijk voor stimulering van de lymfedoorstroming in de diepere lymfevaten van de lichaamsholtes.

Paard in Lymfeland is dan ook zeer gemotiveerd om jou te mogen inspireren en informeren wanneer het gaat om tot veranderingen te kunnen komen waarbij het zelf genezend vermogen van jouw paard krachtiger zal worden. Hierdoor zal de weerstand van jouw paard toenemen waardoor je paard beter beschermd is tegen ziektes.

Ieder paard is uniek waardoor voeden heel individueel mag worden bekeken. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat er van het paard gewenst wordt. Paard in Lymfeland kijkt graag mee in het totaalplaatje van de voeding van jouw paard om daar waar mogelijk is tot verbetering te komen, wat tot slot ten goede komt aan de gezondheid van jouw paard.

buy priligy in uk “Dankzij deze bewustwording wordt je de creator en de gids van de gezondheid van best place to buy modafinil uk jouw paard, je krijgt de leiding over het verloop van voeding en dus het ziekteproces terug in eigen handen… daar waar het hoort te zijn. Een prachtig cadeau voor de rest van JULLIE leven!”

Wil jij meer natuurlijke voeding tips? Klik op de afbeelding hiernaast.